www.defense.sk

19.11.2013 10:00

 

Plynové zbrane, floberkové zbrane a obranné spreje tvoria základ ponúkaného sortimentu na stránkach internetového obchodz www.defense.sk  samozrejme tu nájdete aj ponuku príslušenstva, optiky a streliva. V ponuke sú zbrane voľne prístupné osobám starším ako 18 rokov.

 

Plynové zbrane - sú reálne kópie skutočných ostrých zbraní. Asi najväčší rozdiel medzi nimi je v tom, že z plynovej zbrane po výstrele nevyletí žiaden projektil. Z toho dôvodu má táto zbraň hlavne odstrašujúci obranný účinok. Ak Vám odstrašujúci účinok nestačí, vždy je možnosť použiť paralyzačnú muníciu. V tomto prípade po výstrele vyletí z hlavne zhluk paralyzačného plynu, ktorý ochromí protivníka. Výber je jednoduchý vďaka ponuke modelov a typov pre pánov, ako aj pre dámy.

Flobertové zbrane (flobertky) - Výstrel z tejto zbrane už nemá takú silu a intenzitu ako pri plynových zbraniach, ale tu už po výstrele aj vyletí z hlavne projektil. Kaliber je obvykle 6 mm alebo 4 mm. Flobertky sú veľmi obľúbené nielen u strelcov, ktorých baví športová streľba, ale aj u ľudí, ktorí hľadajú vhodný obranný prostriedok do domu, auta alebo na bežné nosenie. Floberty sa vyrábajú v krátkych ako aj dlhých variantách, teda vo forme pištolí, revolverov alebo pušiek.Vďaka väčšiemu výberu tvarov a veľkostí si každý môže nájsť tú svoju.

Obranné spreje - patria medzi najčastejšie vyskytujúce sa obranné prostriedky na svete. Medzi nevýhody určite patrí spotrebnosť - všetky spreje sú rýchlo vyčerpateľné a nedajú sa znovu naplniť, preto je potrebné zakúpiť vždy po použití nový kus. Medzi výhodu aj nevýhodu patrí vzdialenosť. Všetky spreje majú totiž účinný a efektívny dostrel maximálne 4-5 metrov. Výhoda sprejov je ich dostupnosť, cena, váha a veľkosť. Vďaka týmto 4 vlastnostiam nie je žiaden problém nosiť jeden sprej vždy pri sebe.